Azi, 23 mai, a fost inaugurat unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii derulate în domeniul turismului şi serviciilor wellnes, aquaparcul Aquastar, din Satu Mare. La evniment au participat ministrul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, Maria Grapin, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, respectiv alţi reprezentanţi ai administarţiei locale, parlamentari şi senatori ai diferitelor partide politice.
Acvaparcul „Aquastar” oferă servicii turistice de agrement, divertisment, recreere, wellnes şi SPA, pe o suprafaţă utilă de peste 5000 de mp. Aquastar dipune de cinci piscine exterioare: piscină de relaxare şi distracţie, piscină termală seniori, piscină semiolimpică, piscină pentru copii dar şi piscină cu tobogan, precum şi patru piscine interioare cu destinaţii diferite (650 metri pătraţi), de la bazine pentru copii, la bazine de relaxare şi hidromasaj, bazin cu apă termală şi de înot. Apă termală utilizată se extrage de la o adâncime de 1.300 metri.
Acvaparcul este dotat cu şapte saune de mai multe tipuri: două finlandeze, două cu aburi, două cu infraroşu şi una salină, construită din pereţi cu cuburi de sare de Himalaya. O secţie de tratamente hidroterapie, kinetoterapie şi masaj, o zonă de divertisment sportiv (tenis de masă, aerobic) şi spaţii de joacă pentru copii întregesc oferta acvaparcului. Complexul va fi deschis publicului din data de 1 iunie, între orele 09.00-20.00. Preţul unui bilet de intrare pentru o zi,pentru copiii până la 3 ani gratuit, 15 lei pentru copii între 3 şi 14 ani, 20 lei pentru studenţi şi pensionari, şi 30 lei pentru adulţi. La saune tariful este de 10 lei. Aceste tarife sunt valabile pentru sezonul estival. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 47,9 milioane lei, care include atât finanţarea nerambursabilă în valoare de 24,85 milioane lei cât şi investiţia beneficiarului.