Acţiunile de informare din cadrul campaniei derulate la nivel naţional sub sloganul „Tu decizi! Votează legal!” continuă în judeţul Satu Mare, de această dată fiind vizat în mod prioritar mediul rural.

Poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală, împreună cu jandarmii sătmăreni, au fost prezenţi în zona târgurilor de ţară, discutând cu localnicii pe tema cadrului legal ce reglementează desfăşurarea alegerilor parlamentare şi informându-i care sunt sancţiunile prevăzute în cazul încălcării legii. Mesajul „Tu decizi! Votează legal!” a fost susţinut şi prin distribuirea materialelor informative, fluturaşi şi afişe.

O asemenea acţiune s-a derulat chiar în cursul dimineţii de marţi la piaţa din localitatea Andrid, sătenii fiind sfătuiţi de poliţişti să voteze legal, neinfluenţaţi de mita electorală. Şi poliţiştii Secţiilor 8 Gherţa Mică şi 3 Satu Mare au profitat de faptul că în târgurile de ţară din Călineşti-Oaş, Batarci şi Botiz se adună un număr mare de localnici, pentru a se afla în mijlocul acestora şi a-i informa că legea sancţionează cu închisoarea votul multiplu şi mita electorală.

Pe lângă implicarea în derularea campaniei de prevenire, la nivelul judeţului Satu Mare peste 700 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră sunt angrenaţi în asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică pe parcursul scrutinului electoral şi pentru paza celor 334 secţii de vot.