Consiliul Judeţean şi Apaserv au demarat joi cel mai mare proiect de infrastructură din istoria judeţului Satu Mare. Este vorba despre extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în 13 localităţi, ceea ce va asigura servicii la standarde europene pentru mai mult de jumătate din populaţia judeţului.

Investiţia este în valoare de peste 100 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor fiind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, restul sumei provenind de la bugetul de stat, bugetele locale ale oraşelor şi comunelor beneficiare, precum şi de la Apaserv, care a contractat un credit bancar în acest sens.

Consorţiul de renume mondial Louis Berger va asigura consultanţa tehnică pentru întregul proiect, ceea ce înseamnă alcătuirea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice, derularea licitaţiilor publice pentru achiziţii de materiale şi servicii, precum şi suport în managementul proiectului.

Localităţile care vor beneficia de reţele noi de apă şi canalizare, precum şi staţii de epurare performante, sunt: Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş, Tăşnad, Livada, Ardud, Botiz, Lazuri, Păuleşti, Ambud, Odoreu, Foieni şi Căpleni.