După succesul primei ediţii de anul trecut de la Viile Satu Mare, UDMR organizează sâmbătă cea de-a doua ediţie, de data aceasta la Turulung, a concursului de tăiat porci, care devine astfel deja o manifestare tradiţională anuală.

La concurs s-au înscris 36 de echipe ale organizaţiilor locale UDMR din judeţul Satu Mare şi ale unor firme sau ONG-uri apropiate de UDMR, precum şi o echipă din judeţul Covasna.

Competiţia va începe dimineaţa la ora 7, la târgul din Turulung, primul procedeu fiind asomarea obligatorie, conform normelor UE, a porcilor ce urmează a fi sacrificaţi. Participanţii îşi vor putea aduce porci proprii sau vor putea să-i cumpere de la organizatori.

Juriul format din specialişti de la cele mai cunoscute restaurante sătmărene şi din reprezentanţi ai UDMR şi mass-media vor acorda premii pentru cele mai gustoase produse tradiţionale obţinute din carne de porc, inclusiv pentru varza cu carne, pentru cârnaţi, caltaboşi şi sângerete, pentru metodele de tranşare şi preparare a cărnii, dar şi pentru pălinca şi vinul fiert ce însoţesc aceste mâncăruri.

Pe lângă oficialităţile locale şi judeţene, la manifestarea de la Turulung a fost invitat şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor, precum şi fostul şi actualul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, respectiv Ritli Ladislau, care vor fi prezenţi în judeţ pentru a inaugura noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare.