Unul dintre obiectivele principale ale Uniunii Europene, libera circulaţie ale persoanelor pe teritoriul Uniunii, se poate considera ca şi realizat. Acesta însă n-a fost urmată şi de o fluidizare instituţionalizată ale informaţiilor între vecinii apropiaţi, care în acest sens au rămas separate de graniţele de stat. Informaţiile transmise şi/sau primite din partea cealaltă ale graniţei ajung la destinatar în majoritatea cazurilor prin canalele şi prin intermediul reşedinţelor administrative ale judeţelor. Ştirile transmise prin canale naţionale de ştiri, adică pe căi indirecte de comunicare, despre viaţa comunităţilor locale deseori ţin de senzaţionalul de proporţie naţională, adică de catastrofe, criminalitate sau orice altă întămplare senzaţională, de regulă cu conţinut şi mesaj negativ.
Deşi, comunicarea informaţiilor cotidiane, de utilitate publică ale comunităţilor mici cu „vecinul”, ar putea influenţa în mod real şi pozitiv viaţa locuitorilor acestora, aflate la distanţe mici unu de altul, dar despărţiţi de linia graniţei. Transmiterea informaţiilor proprii în vecin, pe limba acestuia, în opinia noastră constituie o extindere, chiar o multiplicare ale posibilităţilor individuale  şi comune.
Să ne gândim numai la „pieţele”apropiate din zonă: forţa de muncă, imobiliare, articole tehnice şi de uz casnic, produse alimentare de bază, ori  produse semipreparate şi prelucrate etc.. Cunoaşterea reciprocă a preţurilor valabile pe aceste pieţe ascunde multe posibilităţi avantajoase în domeniul economic  şi social. Iar pe plan spiritual cunoaşterea reciprocă ale valorilor culturale, artistice,  turistice poate cataliza numeroase procese pozitive în viaţa cotidiană a locuitorilor zonei.
Cunoaşterea valorilor celuilat îndeamnă comunităţile vorbitoare de limbi diferite, care locuiesc pe părţi diferite ale frontierei, de a se cunoaşte şi de  a se accepta reciproc. Iar acest lucru se realizează prin metoda noastră care nu face altceva decât să utilizeze mijloacele moderne de comunicare, existente în zonă.
Aceea comunicare în masă, care „străpunge” informaţional frontiera comună de stat se desfăşoară pe două canale:

1. Prin emisiunile de ştiri ale posturilor de radio locale române şi maghiare difuzate  pe ambele părţi ale frontierei. Modul de realizare este una foarte simplă: ştirile comunităţilor locale adunate din ambele părţi de oameni de presă, sunt traduse în ambele limbi în fiecare zi. Acest conţinut se mixează în cadrul unui singur grupaj de ştiri şi se transmite fiecărui partener media în limba lui de difuzare, din cele două părţi ale graniţei, care publică aceste grupaje numite „Ştiri transfronaliere” de 5 ori pe zi.

Partenerii noştri în judeţul Satu Mare sunt:
Radio 1: transmite ştiri în judeţul Satu Mare exclusiv în limba română. http://radiounusm.ro,  94 FM;
Radio Transilvania, difuzează în jud. Satu Mare în limba română şi în limba maghiară în zona Carei  www.radiotransilvania.ro  , 99.00 FM;
City Radió: difuzează în limba maghiară în două  judeţe respectiv Satu Mare, Zalău.  www.city-radio.ro 106,4 FM.
Partenerul din  jud Szabolcs –Szatmár –Bereg din Ungaria este postul local Ha-Jó Rádió, care difuzează ştirile în limba maghiară pe teritoriul judeţului Szabolcs –Szatmár –Bereg din Ungaria  www.hajoradio.hu , 98.4FM
Ştirile difuzate, cu acelaşi conţinut indiferent de post şi de limbă, ajung cu mesaje similare la ascultătorii acestui vast teritoriu acoperit de poturile de radio enumerate.

2. Celălalt canal de comunicare este o pagină web bilingv, construit special pe informaţiile utile ale localităţilor limitrofe din zona frontierei. Suntem conştienţi că există multe pagini asemănătoare, dar cel creat de noi îndeplineşte o funcţie nou.
Ştirile difuzate pe posturile de radio sunt postate pe acest site numit www.econinfo.eu. Aceste ştiri vor constitui o actualizare permanentă cu ştiri ale siteurilor deja existente, dar rareori întreţinute şi actualizate, din lipsă de personal adecvat în aparatul autoguvernărilor locale, consiliilor locale, primăriilor.
Consiliile locale primesc o şansă extraordinară de a avea ştiri despre comunitatea lor actualizate pe propriile pagini web. În acest sens facem o ofertă publică de colaborare pentru a întreţine paginile locale cu ştiri care să le fie utile.
Prezenţa pe internet cu informaţiile şi actualităţile din viaţa proprie, poate scoate localităţile, şi întreaga regiune din aceea „zonă gri” în care este catalogată, dirijând-o înspre o valorificare superioară ale propriilor valorilor.