Dacă se cunosc mai bine prin informaţiile zilnice transmise în limbile lor materne, comunităţile care trăiesc în vecinătate, de o parte şi de alta a frontierei de stat, sunt mai dispuse să se apropie unele de altele.

Programul Econinfo facilitează această apropiere prin difuzarea de ştiri cu acelaşi conţinut în ambele limbi pe posturile de radio locale din România şi din Ungaria, precum şi prin postarea ştirilor bilingve pe site-ul www.econinfo.eu, care centralizează informaţiile de pe site-uri proprii ale localităţilor vizate.

Ştirile de interes public, culese din comunele şi oraşele aflate de o parte şi de alta a graniţei româno-maghiare sunt traduse în ambele limbi şi sunt trimise posturilor de radio locale pentru difuzare în 5 grupaje de ştiri pe zi.

Evenimentele, ştirile din cele mai mici localităţi pot fi citite şi înţelese de toţi locuitorii din zonă, indiferent pe care parte a graniţei ar locui ei, asigurându-se totodată actualizare site-ului şi crearea unei baze de documentare despre evenimentele petrecute în localităţile respective.

Pentru prima dată se oferă posibilitatea consiliilor locale să-şi actualizeze în mod automat site-urile proprii, care în majoritatea cazurilor sunt nefuncţionale din motive de lipsă de personal specializat. Primăriile îi pot informa prin acest sistem pe cetăţenii comunelor lor, pe cetăţenii din comunele învecinate şi chiar pe vecinii comunelor de dincolo de graniţă.