Poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală, alături de cei din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală Petreşti şi Tăşnad au depistat 10 persoane suspectate de sustragerea de cabluri telefonice, pe numele a 6 dintre acestea instanţa emiţând mandate de arestare preventivă, iar faţă de alte două persoane s-a dispus măsura interdicţiei de părăsire a localităţii.

Din probele administrate în cauză a rezultat că 8 bărbaţi având vârsta cuprinsă între 21 şi 48 de ani şi domiciliile la Carei, Vezendiu – comuna Tiream şi Dindeşti – comuna Andrid, au comis 10 infracţiuni de furt, prejudiciul total cauzat ridicându-se la suma de 54.063 lei.

Suspecţii acţionau pe timpul nopţii, alegând stâlpii de telefonie amplasaţi în afara localităţilor din zona Carei, Petreşti, Tăşnad. Pentru a ajunge la stâlpi îşi confecţionau din lemne scări improvizate şi tăiau cablurile, cărora ulterior le dădeau foc pe câmp pentru a topi învelişul şi a ajunge la firele de cupru.

Ceilalţi doi suspecţi au cumpărat în mod repetat cablurile de cupru, cunoscând că sunt sustrase, şi valorificau la rândul lor aceste bunuri. În acest caz poliţiştii continuă ancheta pentru a se stabili întreaga activitate infracţională a persoanelor implicate în comiterea furturilor şi în achiziţionarea de bunuri sustrase.