După o şedinţă scurtă în care au aprobat recepţionarea pe etape a lucrărilor la groapa ecologică de gunoi a judeţului de la Doba, consilierii judeţeni au verificat la faţa locului pentru ce anume şi-au dat acceptul. Este vorba despre darea în folosinţă a Celulei nr. 1 de depozitare a deşeurilor, cu toate obiectivele aferente, inclusiv conducta de refulare a apelor uzate şi drumul de acces la depozit dinspre Doba.
Primele transporturi de deşeuri din judeţ vor fi depozitate în Celula nr.1 începând cu luna iulie, până atunci gunoaiele fiind depozitate într-o groapă provizorie. Celula care ocupă o suprafaţă de cinci hectare va putea să primească timp de cinci ani toate deşeurile adunate din localităţile judeţului, iar după umplerea acesteia se va trece la următoarele celule, astfel că groapa ecologică de gunoi a judeţului va fi funcţională peste două decenii.
Întregul proiect costă 117 milioane lei, din care Ministerul Mediului asigură 75%, iar restul banilor provin din bugetul public al judeţului Satu Mare. La inaugurarea oficială de 1 iulie a gropii de gunoi de la Doba este aşteptat ministrul Mediului, Borbely Laszlo.