Presedintele Camerei de Comert Japoneze din Bucuresti, Jasujuki Takagi, a efectuat marti o vizita de lucru la Capleni, la invitatia primarului acestei localitati, Mosdoczi Vilmos. Omul de afaceri din Tara Soarelui Rasare se afla într-un turneu de documentare prin Transilvania, cu scopul de a gasi localitati în care ar putea fi realizate investitii japoneze, cu accent deosebit pe agricultura.

Oaspetele japonez a declarat ca mai multi colegi ai sai s-au aratat interesati de potentialul agricol al zonei, în conditiile în care o mare parte a terenurilor agricole din Japonia au fost afectate de poluarea radioactiva rezultata în urma accidentului de la centrala atomica din Fukushima.

Japonezii ar dori sa construiasca o fabrica de prelucrare a produselor agricole pe care le-ar cumpara de la locuitorii din regiune, urmând sa exporte produsele atât în tara lor, cât si în Europa Occidentala. Deocamdata, Jasujuki Takagi s-a interesat de conditiile în care s-ar putea realiza o asemenea investitie la Capleni si a promis ca va da un raspuns concret în viitorul apropiat.