Locuitorii care au gospodăriile pe una dintre străzile din Petreşti au avut o iniţiativă cetăţenească ce poate servi ca model pentru multe localităţi din România şi nu numai.

Luând în considerare că pe strada respectivă trăiesc cei mai mulţi copii din comună, iar aceştia nu aveau la dispoziţie un loc potrivit pentru joacă, mai mulţi vecini, dintre care unii stabiliţi de mulţi ani în Germania, au pus mână de la mână şi au amenajat un adevărat mini-parc de distracţii la capătul străzii.

Parcul include leagăne şi tobogane pentru cei mici, bănci de pe care aceştia pot fi supravegheaţi de părinţii lor, precum şi un panou de baschet şi un mic teren de fotbal, împrejmuit cu gard de sârmă.

Investiţia în valoare de 4.000 de euro a fost realizată din donaţiile ce au provenit în cea mai mare parte de la petreştenii stabiliţi în Germania, în timp ce foştii lor vecini, rămaşi pe strada respectivă, au muncit voluntar la amenajarea mini-parcului de distracţii inaugurat în această vară şi care de atunci este ocupat în fiecare zi de grupurile de copii din zonă.