La un pas de o nenorocire a fost si familia Lorinczi din localitatea Livada, care a ramas fara un acoperis deoarece capul familiei i-a dat foc în noaptea de miercuri spre joi. Noroc insa ca cei 2 copii minori, de 3 si 10 ani, se aflau la bunicii din partea mamei, unde femeia i-a lasat in noaptea trecută.

Lorinczi Zsolt, de 38 de ani, a motivat acest gest prin faptul că nu a dorit să împartă cu fraţii casa moştenită de la părinţi şi a preferat s-o incendieze. Sotia barbatului abia a ajuns din Germania, unde fusese plecata la munca pentru a strange bani ca sotul sa isi achite partea de casa faţă de fratii lui.

Nu ajungeau banii cu care se intorsese femeia in tara, asa ca a decis sa nu mai ramana nimic de impartit. Barbatul a ramas in zona, ascuns intr-o anexa din gospodarie si privea cum flacarile îi inghit casa.

Rudele care isi asteptau drepturile din mostenire l-au auzit de nenumarate ori pe barbat amenintand ca va da foc la casa. Doar ca nimeni nu l-a luat in serios. Pompierii au intervenit cu doua autospeciale si au reusit lichidarea focului. Cauza o confirma si ei, actiune intentionată, incendiul fiind provocat de poprietar.