Comuna Călineşti Oaş este situată în partea de vest a Depresiunii Ţării Oaşului, şi în partea de nord-est a judeţului Satu Mare,la o distanţă de 40 de km de municipiul Satu Mare, resedinţa judeţului, la 15 km de oraşul Negreşti Oaş şi la 60 km faţă de municipiul Baia Mare
Calinesti Oas

Primăria Călineşti-Oaş
str. Principală, nr. 1
Comuna Călinesti-Oaş, 447070
Judetul Satu Mare
Telefon: +40260-839.001
Fax.: +40260-839.110
E-mail: primariacalinestioas@yahoo.com;
Web:www.primariacalinestioas.ro
Primar: Gheorghe Copil

Bine aţi venit pe site-ul primăriei Călineşti-Oaş

Comuna Călineşti Oaş este situată în partea de vest a Depresiunii Ţării Oaşului, şi în partea de nord-est a judeţului Satu Mare,la o distanţă de 40 de km de municipiul Satu Mare, resedinţa judeţului, la 15 km de oraşul Negreşti Oaş şi la 60 km faţă de municipiul Baia Mare.

Comuna cuprinde satele:
– Călineşti Oaş –centru administrativ,
– Lechinţa,
– Coca,
– Păşunea Mare .

Comuna se învecinează:
– la nord cu localitatea Gherţa Mică,
– la sud cu Prilog Vii şi Livada,
– la est cu satul Boineşti,
– la vest cu localitatea Turulung, reprezentând ,practic, graniţa dintre Ţara Oaşului şi Ugocea.
Este tranversată de râul Tur.

Istoricul localităţii

Prima atestare documentară a Călineştiului, provine din anul 1490. Tot de atunci s-au păstart menţiuni şi despre satul Lechinţa, care după unele surse ar avea o vechime şi mai mare decât comuna. Satele Păşunea Mare şi Coca au apărut în documente mult mai târziu.
Până în vara anului 1999, comuna Călinesti Oaş s-a dezvoltat încet, dar constant. Din acest an, datorită veniturilor realizate din munca în străinătate de către tinerii plecaţi, comuna a cunoscut o dezvoltare accelerată.
În vara anului 1999, cu ocazia demarării lucrărilor pentru construirea unui complex hotelier pe dealul Hurca din Călineşti Oaş. A fost identificată o cetate cu o vechime de peste 2800 de ani. Cercetările ulterioare au scos la iveală un strat de cenuşă, ceea ce dovedeşte că, probabil, fortificaţia a fost distrusă de un incendiu.

Atracţii turistice

Lacul Călineşti Oaş, cu o suprafaţă de circa 340 ha.

Casa Ţărănească – Muzeu