Comuna Căpleni este așezată în partea de nord-vest al României, la 4 km de Carei şi de 40 km de Satu Mare.Pe vremuri, localitatea a fost înconjurată de mocirla Ecsed. În zilele noastre apa Crasnei pune în pericol des, din păcate, cele 179 de hectare de pământ pe care sunt așezate 830 de case. Teritoriul întreg al comunei este de 2823 de hectare.
Localitatea strămoșească și-a primit numele de Kaplyony după cel de al doilea fiu al conducătorului Kund, care s-a așezat pe acest teritoriu și întreaga dinastie a lui a ajuns posesorul acestui pământ.

Capleni

Primăria Căpleni
447080 Căpleni Nr.619
jud.Satu Mare ROMANIA
Tel/Fax: +40-0261873001 /+40- 0261873121

Primar: Mosdóczi Vilmos
Viceprimar: Ernyi Mihály

Bine ati venit pe situl oficial al comunei Capleni

Doresc să vă urez un călduros bun venit pe site-ul Primăriei Comunei Căpleni. Veţi găsi aici lucruri interesante şi informaţii utile despre comuna Căpleni, despre activitatea administraţiei publice locale şi despre relaţiile pe care le avem cu partenerii noştri economici, sociali şi culturali din ţară şi de peste hotare.
Pe lângă informaţii de actualitate veţi găsi şi oferta serviciilor puse la dispoziţie de Primăria Căpleni şi de Consiliul Local Căpleni. Dorim în mod special să vă fim de ajutor la soluţionarea problemelor dumneavoastră în domeniul administrativ. În acest sens, parcurgând acest portal veţi găsi în mod sigur răspunsuri la întrebările dumneavoastră, veţi fi la curent cu proiectele administraţiei locale.
Sunt convins că site-ul nostru vă oferă o imagine detaliată despre diversitatea legăturilor care există în administraţia publică locală din România, despre activitatea noastră şi de asemenea în aceste pagini se împletesc armonios trecutul, prezentul şi viitorul comunei nostru.
Parcurgând această pagină web, vă aştept să ne cunoaşteţi, să ne înţelegeţi şi să ne fiţi alături, sprijinindu-ne demersul nostru de a transforma Căpleni într-o comuna înfloritoare şi prospera.

Mosdóczi Vilhelm

Primar al comunei Căpleni

Fragment stradal

Cuvântul de „Kaplony” este de origine ungur-turcească și înseamnă tigru. și totuși, drapelul localității a avut din totdeauna ca stemă uliu scund. Într-un câmp cu aripile desfăcute pasărea aurie pe un deal.
Istoria Căpleniului este în strânsă legătură atât cu istoria mocirlei Ecsed, cât şi cu construcția, în stil neo-roman, a bisericii construită de Ybl Miklos, aceasta constituind centrul localității, fiind în acelaş timp, monumentul cel mai prețios şi loc de mormântare pentru familia conţilor Karolyi. În cavoul bisericii se odihneşte şi Karolyi Sandor, care în secolul al XVIII-lea a adus colonişti din regiunea Baden-Wurtenberg, Pădurea Neagră şi lacul Boden. În total 127 de familii.Astfel comuna Căpleni a devenit o localitate şvăbească. Datorită faptului că localitatea a aparţinut administrativ de mai multe ori Ungariei, comuna s-a maghiarizat în mare parte.Azi, localitatea care numără 3200 de suflete, trei religii, în mare parte romano-catolici, şi 3 naţionalităţi, 90% fiind unguri, se străduie să fie o localitate în curs de dezvoltare.
Siguranţa atingerii acestui scop se bazează pe dărnicia în muncă, nespusa hărnicie şi profunda credinţă.

„Festivalul mlaştinii”

Hramul bisericii